Notícies - 01/02/2022

Els campions de Catalunya de relleus i vertical es decidiran a Espot

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Els Campionats de Catalunya d’esquí de muntanya en les modalitats de relleus i verticals arriba aquest 5 i 6 de febrer a l’estació d’Espot Esquí. Els campionats organitzat des del Espot Esquí Club Vall d’Àneu servirà per veure per primera vegada a Catalunya un campionat nacional de relleus d’esquí de muntanya.

Aquesta jove modalitat que ja forma part de les competicions internacionals entra per primera vegada en competició FEEC, després d’aprovar-se els reglaments en la darrera assemblea.

Els relleus seran un bon test pels integrants del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) que integraran el gruix de la participació en aquesta modalitat.

Aquesta prova pot ser mixte i Catalunya en té un bon record, ja que es va aconseguir una medalla de bronze als JJOO de la joventut de Lausana en el debut d’aquesta modalitat amb quatre esquiadors de muntanya catalans, integrants del CTEMC.

Pere Rullan i Anna Figuera buscaran revalidar títol en verticals

Pere Rullan (La Molina Esquí Club) i Anna Figuera (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) van ser els últims campions de Catalunya en curses verticals d’esquí de muntanya. Ho van aconseguir ara just dos anys, un 2 de febrer de 2020, poc abans que les competicions quedessin completament aturades per la pandèmia.

En una cursa semblant a la que es podrà viure aquest diumenge, amb el vent com a protagonista, Rullan va demostrar ser el gran dominador de les verticals i va aconseguir el segon Campionat de Catalunya consecutiu després del que ja havia sumat l’any 2019 a la CronoNúria.

El sollaric establert a la Cerdanya es va imposar als companys de selecció, Aleix Domènech (CE Olot) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon). Nil Cardona o Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) seran dos dels candidats a buscar la victòria a Espot. A tenir en compte aquest any també al local Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) com un dels candidats a pòdium i a disputar l’hegemonia de Rullan en el campionat.

El campionat arribarà marcat també per l’absència dels esquiadors de muntanya que estan competint a la Copa del Món i que no podran participar al campionat nacional.

En categoria femenina la local, Anna Figuera, intentarà sorprendre a noms com els de Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) o Clàudia Sabata (CE Berguedà) que es perfilen com a clares favorites en categoria senior.

Està previst que la cursa tingui un recorregut de 3,5 km amb 750 metres de desnivell, arribant fins a la cota 2300 de l’estació.