FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/07/2018

Els Bombers rescaten dues persones en una via ferrada tancada

Escalada

El passat 29 de maig el Parc Natural de Montserrat va informar del tancament d’una de les vies ferrades més concorregudes del país, la Teresina.

Des dels responsables del Patronat de la Muntanya de Montserrat s’han encarregat de comunicar i anunciar aquest tancament com a conseqüència del mal estat de la via. Una esllavissada a la part superior d’aquesta via ferrada  ha afectat el cable de vida, i això ha portat a fer el tancament temporalment fins a nou avís.

Els usuaris trobaran l’avís de tancament senyalitzat als cartells que s’han posat a les zones properes d’aparcament i d’accés a la via, a l’ermita de Santa Cecília. L’avís de tancament de la via ferrada s’ha senyalitzat amb cartells a les zones d’accés a aquesta. També se n’ha fet difusió a través de la xarxa socials del Parc Natural i de la FEEC.

La Teresina va ser la primera via ferrada instal·lada a Catalunya i a tot l’Estat Espanyol, el 1993, per l’escalador Antonio Garcia Picazo. Aquesta via compta amb un desnivell important i és una via clàssica d’escalada combinada amb cadenes i grapes amb alguns trams aèris amb vistes de vertigen.

Aquest diumenge 1 de juliol  els Bombers van rebre un avís a les 22:26h. Un noi de 25 anys i una noia de 24 estaven baixant un dels ràpels de la via ferrada Teresina, a Marganell,  el noi va resultar ferit al braç per la caiguda d’una pedra.Havien pujat per la canal del Mejillón fins a Sant Jeroni i baixaven per la Teresina fent ràpels. El terreny estava molt descalçat i perillós.

Els Bombers (GRAE) van actuar en aquest rescat amb 5 dotacions terrestres i el servei va durar unes 5,5 hores. El SEM va atendre les persones afectades i va traslladar el ferit a l’Hospital de Manresa amb un tall al braç.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya seguim fent una crida a la formació i la informació prèvia abans de realitzar qualsevol activitat a la muntanya.

Imatge de la via ferrada de la Teresina