FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/03/2014

Els Bombers adverteixen que els rescats al medi natural continuen amb la tendència a l’alça

Els Bombers de la Generalitat, dependents de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), han registrat durant el 2013, al igual que ha passat en els darrers anys, un notable descens en el nombre de serveis realitzats respecte l’edició anterior. En el balanç que fan de l’any 2013, el descens és significatiu en la majoria de tipologies d’actuacions, tot i que adverteixen que els rescats de persones al medi natural tenen la tendència a l’alça.

En el cas dels serveis de rescat al medi natural, els bombers han tingut un lleuger augment en el nombre d’actuacions. Si bé, l’augment respecte el període 2012 és força baix, és important destacar-ho perquè en aquest àmbit la tendència segueix a l’alça. L’explicació dels Bombers de la Generalitat és que cada vegada hi ha més persones que realitzen activitats d’esport i lleure a l’aire lliure.

Grups de treball de seguretat a la muntanya

En aquest sentit, des de fa temps, tant la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, com el Cos dels Bombers de la Generalitat, s’està treballant per conscienciar a la població de la importància de la seguretat, la formació i la prevenció a l’hora de practicar activitats al medi
natural per tal de minimitzar el nombre i els efectes dels possibles accidents.

Amb aquest objectiu, es van formar els grups de treball de seguretat a la muntanya. Actualment, hi ha tres grups de treball constituïts (Pedraforca, Montserrat i Montsant) en els quals, els Bombers de la Generalitat col·laboren amb diverses institucions, com la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, els Parcs Naturals del Cadí-Moixeró i del Monsant, i els Ajuntaments de Saldes i la Morera de Montsant, amb l’objectiu de millorar la seguretat en aquests massissos.

Evolució recerques i rescats de persones al medi natural