FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/12/2023

Els àrbitres de Curses per Muntanya comencen a preparar la temporada

Ribera d'Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre) ha estat el punt escollit per als àrbitres de Curses per Muntanya per a començar a preparar la nova temporada 2024.

Un total de vint-i-cinc àrbitres han participat en aquesta reunió anual on s’han analitzat les 42 curses on es va participar l’última campanya amb un total de cinquanta set àrbitres.

Un dels punt principals de la reunió ha estat les novetats per a la nova temporada, on destaca l’admissió d’inscripcions de persones amb discapacitat visual (DV) la pròxima campanya, per aquest motiu s’ha creat un annex al reglament actual. Des de l’àrea d’Inclusió de la FEEC, Eneko Garcia, formador ECAM per discapacitats visuals, ha realitzat una formació específica per als àrbitres de Curses per Muntanya.

En la formació s’han explicat els diferents graus de discapacitat visual, quines són les problemàtiques més habituals en que es poden trobar els àrbitres i com es poden solucionar. A més a més, s’han explicat quin és el material que utilitzen els esportistes (barres direccionals) i com es configura l’equip amb una persona amb DV i dos guies a les barres.

La formació per part de l’Àrea d’Inclusió no ha estat l’única que han rebut els àrbitres en la jornada.

Salvador Sarrà, metge coordinador del Hospital de Puigcerdà, ha explicat com es gestiona el Pla de Seguretat d’una cursa, posant com exemple la de la Vall
d’Aran UTMB, i quins són els problemes mèdics més habituals en aquest tipus de cursa, i quina ha de ser l’actuació envers la víctima.

Després es parla del calendari del 2024 i del futur de les curses dels campionats FEEC.

Més enllà de la teoria els àrbitres també han realitzat una sortida pràctica en la segona jornada de la trobada a la Torre de l’Espanyol que s’ha utilitzat també de prova física per aquest començament de temporada.

La nova temporada de Curses per Muntanya s’iniciarà a finals de gener i s’allargarà fins a la pròxima tardor.