FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/05/2014

Els Amics de Sant Aniol d’Aguja organitzen una nova càrrega de material per al refugi

Societat

L’Associació Amics de Sant Aniol d’Aguja han organitzat una jornada de càrrega en cadena per pujar material per a la segona fase de reconstrucció del refugi el proper diumenge 11 de maig. L’objectiu que s’han fixat és cobrir el camí amb el màxim nombre de persones per pujar el material per a la realització de les obres. La intenció de la jornada és donar una nova empenta a la rehabilitació del refugi de Sant Aniol d’Aguja.

refugi-sant-aniol-alta-garrotxaEls Amics de Sant Aniol d’Aguja volen recuperar aquest antic equipament excursionista situat al bell mig de l’Alta Garrotxa i al peu del GR 11, el sender transpirinenc, perquè tingui un ús públic i obert. Amb la reconstrucció de l’edifici històric també es pretén recuperar el conjunt de l’ermita i el seu entorn de prats, fonts, camins i parets de pedra seca. En aquesta pàgina del web dels Amics de Sant Aniol d’Aguja hi ha un àlbum de fotos de l’anterior càrrega de material.

L’excursionisme banyolí va restaurar la rectoria com a refugi el 1956, un servei que va estar en funcionament durant 25 anys. Actualment, l’indret continua sent un punt de trobada i pas habitual. Fins i tot, els catalans del Principat i els de les diferents comarques de Catalunya Nord tenen una cita important en el tradicional Aplec de Sant Aniol cada any.