FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/06/2016

Els alumnes de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs aconsegueixen el repte del projecte ‘Un curs, un cim’

100 cims Societat

Des dels nens i nenes d’Educació Infantil fins als alumnes de 4t d’ESO, tots els estudiants de l’Institut Escola Sant Jordi de Navàs (el Bages) han assolit diversos cims del Bages i el Berguedà aquest mes de juny, completant així el seu projecte “Un curs, un cim”.

Es tracta d’un projecte que han estat treballant durant tot el curs escolar 2015-2016. Els alumnes de cada curs han adquirit coneixements sobre un cim concret i s’han preocupat de saber què es necessita per fer l’ascens, els possibles problemes que es poden trobar, la meteorologia, la fauna, la flora, la cartografia, el material necessari, la psicologia de muntanya, i els valors, fins que finalment han assolit el cim en una sortida, i han fet una connexió via Skype entre tots els cursos simultàniament.

Els nens d’Eduació Infantil han caminat pels entorns del Lluçanès; els de Cicle Inicial han pujat el turó de la Bandera; els de Cicle Mitjà han anat al Castell de Balsareny; i els de Cicle Superior han fet l’ascens a Sant Jeroni (1.236 m) a Montserrat seguint el recorregut clàssic des de Sant Joan, a més de fer un treball previ sobre la formació i compisició geològica del Massís, les regions i principals agulles, o el clima, la fauna i la vegetació.

Per la seva banda, els més grans, han assolit diversos cims de més alçada. Els nens i nenes de 1r d’ESO han pujat a la Tossa d’Alp (2.536 m), des de Coll de Pal. Els de 2n d’ESO, van pujar la Gallina Pelada (2.327 m). Els de 3r d’ESO van assolir el Sobrepuny (1.653 m) i els de 4t, el Penyes Altes del Moixeró, pels Empedrats passant pel PR 125 fins al refugi Sant Jordi i fins al Coll de Pendís pel GR 107 fins al cim pel GR 150.1.

El 2014 es van inspirar amb Kilian Jornet

Aquest no és el primer projecte que aquest centre educatiu treballa al voltant de la muntanya. El curs del 2013-2014 els alumnes de l’Institut Escola Sant Jordi van fer un projecte inspirat amb el projecte “Summits of My Life” de Kilian Jornet. Els nens i nenes van fer sis maquetes a escala 1:30.000 dels cims que havia coronat l’esportista català i dels que tenia previst assolir i van fer-ne una exposició.

Fotografies: IE Sant Jordi de Navàs