FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - CTAC BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a Benasc
Feec Notícies - CTAC BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a BenascConcentració CTAC a Benasc

Notícies - 27/02/2014

Els alpinistes del CTAC es concentren a Benasc per practicar l’escalada en gel

Alpinisme

Els esportistes del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) de la FEEC es va traslladar fins a la Vall de Benasc, al Pirineu aragonès, per practicar l’escalda en gel, el 21, 22 i 23 de febrer. La trobada va servir per millorar l’escalada en gel així com per afinar la tècnica i treballar amb els materials específics necessaris.

El dissabte, desprès d’una sessió teòrica de dues hores, tot l’equip és va desplaçar cap a la zona d’Ardonés, on és va posar en pràctica tot l’explicat anteriorment. Van realitzar tècniques de progressió, gestualitat, assegurament, reunions, ràpels d’abalakovs i el dry tolling. Posteriorment, és van visualitzar els vídeos filmats durant les pràctiques perquè cada component pogués corregir i millorar la seva tècnica.

El lloc escollit pel diumenge van ser les cascades d’Aigualluts, just al peu de l’Aneto, on els membres de l’equip van fer cascades de gel de varis llargs per tal de posar en pràctica tots els conceptes apresos: es van dividir en 4 cordades i van realitzar vies de 3 llargs de fins a 80 graus de verticalitat.  L’aproximació, realitzada amb esquís de muntanya va servir per practicar una disciplina apresa en les darreres concentracions.

Propera concertació, als Alps o els Pirineus

A la trobada, coordinada per Elias Coll, hi van assistir un total de deu membres de l’equip: David Belmonte (UE Sabadell), Alex Vicedo (Grec Cerdanya), Bernat Vilarrasa (CE Banyoles), Jesús Ibarz (CE Pardinyes), Eric Riba (UE Matadepera), Ricard Garcia (UE Matadepera), Bru Busom (CE Terrassa), Marc Mundet (CE Gracia), Adrià Chueca (CE Piolet Negre) i Bernat Sort (UE Sabadell).

Els membres del CTAC té previst reunir-se per realitzar més pràctiques d’escalada en gel als Alps o els Pirineus, al Circ de Gavarnia, en funció de les condicions meteorològiques més idònies.