FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/05/2021

Els Agents Rurals i la FEEC signen un conveni per promoure actuacions conjuntes per protegir el medi natural

Federats Senders

La Direcció General dels Agents Rurals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure actuacions conjuntes per fer compatibles les activitats esportives amb la protecció del medi natural i el respecte envers les activitats agràries que s’hi desenvolupen.

Aquest acord, que és d’àmbit català i té una vigència de 4 anys, vol identificar i resoldre els possibles problemes que puguin sorgir alhora de realitzar activitats esportives al medi natural i contempla emprendre iniciatives i campanyes conjuntes per prevenir riscos que afectin al medi natural, a les activitats agràries extensives i als participants i seguidors dels esdeveniments esportius.

En aquest sentit, la FEEC promourà la creació d’una xarxa de voluntariat dins dels seus associats per tal que puguin fer recerca d’informació sobre diferents temàtiques d’interès pel Cos d’Agents Rurals, que pot aportar informació molt valuosa dins de les tasques pròpies del cos.

El Cos d’Agents Rurals i el Comitè Català de Senders de la FEEC també treballaran conjuntament a l’hora d’establir nous senders o modificacions dels existents dins de la Xarxa de Senders Homologats, per tal de poder estudiar l’afectació a zones sensibles amb flora i fauna d’espècies protegides.

En el marc dels acords presos, els Agents Rurals es comprometen a donar suport logístic a la FEEC en zones remotes i amb poca cobertura on els agents hi desenvolupen les seves tasques,  així com a donar assessorament formatiu de coneixement del medi natural a través del Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals.

El conveni preveu la creació d’una comissió de seguiment i control formada per representants de les dues parts que vetllarà per al compliment d’aquest acord i així com l’establiment d’una aplicació digital per tal de poder comunicar incidències mediambientals.