FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/02/2016

Els Agents Rurals del Priorat recomanen no fer activitats en les zones on habiten aus en perill d’extinció

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) fa extensiu el missatge del Cos d’Agents Rurals del Priorat, que recorda que aquests dies estem dins del període de reproducció i cria d’aus, i que cal evitar fer activitat en les zones on aquestes habiten.

L’augment de l’activitat a la muntanya i de rutes d’escalada considerades il·legals està posant en perill la conservació d’espècies com l’àliga cuabarrada, el trencalòs o el falcó pelegrí. Fent activitat a les zones on habiten aquestes aus, se les obliga a desplaçar-se fins a altres zones que no els són tan favorables i que els generen més problemes a l’hora de reproduïr-se.

Es recomana no realitzar activitats excursionistes ni la pràctica de l’escalada o la realització de zones equipades, o qualsevol altra activitat que pugui causar molèsties a la fauna ripícola fins que s’acabi l’època de reproducció, al juliol. Es demana evitar zones properes on es té contància que hi habita aquest rapinyaire. Al Priorat es demana evitar, en especial, la zona dels avencs i l'”Avenc del Primo”, al terme municipal de Masroig.