FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/04/2014

Els accidents del Mount Maudit als Alps i del Balandrau al Pirineu, a la jornada sobre rescats a l’alta muntanya

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya convoca una jornada sobre rescats i salvaments en alta muntanya, organitzada per l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya. L’objectiu de la jornada és exposar i analitzar la problemàtica associada als rescats d’alta muntanya mitjançant l’explicació tècnica operativa de dos casos emblemàtics: l’accident al Mount Maudit, als Alps francesos, el 12 de juliol del 2012, i l’accident al Balandrau, al Pirineu gironí, el 30 de desembre del 2000.

Durant la jornada, que tindrà lloc el 28 d’abril a l’auditori de l’edifici B de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, s’analitzaran les possibles conseqüències d’aquest tipus d’accidents des d’un punt de vista mèdic. A la vegada, també s’explicaran els fenòmens atmosfèrics i meteorològics que poden anar associats a aquests accidents.

La jornada, que se celebrarà a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, està destinada als membres dels cossos d’emergències i professionals dels diversos àmbits relacionats amb el rescat i les activitats de muntanya, així com el personal sanitari. Les inscripcions es poden fer fins el 23 d’abril i són gratuïtes. Per més informació i apuntar-se a la jornada, es pot consultar el portal web de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya.