FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/02/2016

El treball ‘Els 2.900 de Catalunya’, guanya el Premi Vèrtex 2015

La guia dedicada a les muntanyes de “2.900 metres de Catalunya” realitzada per Víctor de Mas Canals ha guanyat el XVI Premi Vèrtex 2015 a un recull d’itineraris de muntanya, convocat conjuntament per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Cossetània Edicions. El treball premiat és un recull exhaustiu de les excursions als 32 cims de 2.900 metres que hi ha al Pirineu català, des del Puigmal (2.910 metres), a la vall de Núria, entre el Ripollès i l’Alta Cerdanya, fins al Cap deth Hòro (2.973 metres), a la vall de Molières, entre la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. L’autor, Víctor de Mas Canals, és membre del Centre Excursionista Garriguenc (la Garriga, el Vallès Oriental).

El jurat, format pel vicepresident de la FEEC, Lluís Simó; el director de la revista Vèrtex, Francesc Vila; el director editorial de Cossetània Edicions, Josep Maria Olivé; el periodista i escriptor, Eliseu T. Climent; l’advocada i professora de la UdG, Judit Baseiria, ha escollit aquest treball com ha guanyador del premi en la reunió de deliberació celebrada a Barcelona el dimarts 16 de febrer. Els membres del jurat han destacat aquest recull d’itineraris centrats a les muntanyes més altes dels Pirineus, per ser un treball ben documentat i amb un contingut exhaustiu, el qual inclou curiositats i ofereix una alta qualitat i estil literari.

El jurat del Premi Vèrtex també ha destacat l’alt nivell de la majoria dels treballs presentats en la convocatòria d’aquest any. Fins a set treballs aspiraven a aconseguir el guardó dotat amb 3.000 euros, i la publicació de l’obra dins de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions, es lliurarà en el marc de la festa anual de la FEEC.