FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El Trail de la Vall d’Àger, a la Noguera, celebra la tercera edició organitzada per l’Associació Esportiva EKKE Lleida | FEEC

Notícies - 01/04/2015

El Trail de la Vall d’Àger, a la Noguera, celebra la tercera edició organitzada per l’Associació Esportiva EKKE Lleida

Curses per Muntanya

L’Associació Esportiva EKKE Lleida ha organitzat la 3a edició del Trail de la Vall d’Àger en aquest municipi de la comarca de la Noguera, que s’ha celebrat aquest diumenge 29 de març dins el calendari del 13è Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, després que dissabte se celebrés a la Nou del Berguedà la 3a Vertical Sobrepuny.

El Trail ha ofert als corredors un recorregut de 30 quilòmetres i 1.820 metres de desnivell positiu, amb sis avituallaments líquids i sòlids. Els organitzadors també han preparat una cursa més curta, fora del Circuit Català, amb 13 quilòmetres i 450 metres de desnivell positiu. La cursa llarga l’han guanyada Pere Rullan del Centre Excursionista Pontsicà en categoria masculina i Lola Brusau, de la Unió Excursionista Uecanoia en categoria femenina. El podi masculí l’han completat el germà del guanyador, Manuel Rullan, del CE Ponstsicà, i David Gay, de la Unió Excursionista de Catalunya d’Horta, i el femení Elena Ferreres de la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa i Laura Castellarnau del Centre Excursionista Alta Ribagorça.

La cursa ha sortit del càmping d’Àger, on també s’hi ha ubicat la meta, i ha passat pels llocs més emblemàtics del poble fins a enfilar la via Romana, amb senders tècnics fins al primer avituallament. Des d’aquest punt s’ha enfilat ja cap a pistes, corriols, barrancs i canals, passant pel poble de la Règola, l’Ametlla, la zona del Montsec i arribant a Àger.