FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 21/03/2023

El Sobrepuny, primer cim de la Copa de Verticals

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La XIII Copa Catalana de Curses Verticals obrirà temporada aquest pròxim 15 d’abril al Berguedà amb la que serà la 10a edició la pujada al Sobrepuny.

La cursa que surt des de la Nou de Berguedà té obertes inscripcions i tornarà a superar els 800 m de desnivell en 4 km per arribar al cim del Sobrepuny, un dels miradors més espectaculars de la comarca del Berguedà.

Clàudia Sabata (CEB) i Jordi Bolet (UE VIC) van ser els darrers guanyadors de la cursa berguedana i buscaran tornar a guanyar en el que ja és una tradició per a obrir la Copa.

La Vertical del Sobrepuny celebra els seus 10 anys encentant la temporada

Aquest any la cursa celebra la seva primera dècada d’existència gràcies a l’Associació de Muntanyencs Berguedans que s’encarreguen d’organitzar una de les curses verticals més icòniques del país.

Actualment queden només 50 inscripcions per a la prova que en principi fins al 10 d’abril mantindrà aquestes inscripcions obertes marcat per l’organització.

Quatre curses, una copa

Aquesta edició de la Copa aposta per mantenir un calendari consolidat amb tres curses clàssiques i una aposta nova a Andorra.

Després de la primera cita al Berguedà la temporada de verticals  seguirà el 10 de juny amb la gran novetat de la temporada com és la Casamanya Extrem Vertical a Andorra. La FEEC i la Federació Andorrana de Muntanya segueixen la seva col·laboració després de l’estret lligam que ja tenen a la Copa d’Esquí de Muntanya o en la correspondència de refugis.

Des d’Andorra la Copa baixarà fins al Baix Ebre per la disputa d’una altra de les clàssiques com és el KMV de Roquetes el 10 de setembre.

La 13a edició de la Copa de Verticals es tancarà com ja ha passat les dues darreres temporades a una de les icones de les verticals com és la Vertikalm al Puigsacalm.

El campionat de Catalunya de la modalitat es decidirà el 12 de març a l’Alta Ribagorça amb la disputa d’una nova edició de la Cara Amón. 

Georgina Gabarró (GE Oliana) busca relleu després de dominar amb autoritat les dues darreres edicions de la copa. Jodi Bolet (UE Vic) voldrà també mantenir el to que ha estrenat aquesta temporada com a campió.