FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/03/2014

El senderisme europeu reunit a Barcelona acorda donar un nou impuls a l’E 12

Barcelona ha acollit la trobada regional de senderisme de l’Europa del sud aquest cap de setmana. Les jornades, organitzades per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per primera vegada, amb el suport de l’European Ramblers Association (ERA), ha comptat amb un programa extens que s’ha pogut treballar de forma completa i profitosa entre tots els participants. Hi han participat membres de les federacions de França, Itàlia, Portugal i Andorra, així com representants de la Federació Espanyola de Muntanya i de les federacions autonòmiques d’Andalusia, Aragó, Múrcia, el País Basc i el País Valencià. Com a màxims representants de l’ERA en la trobada hi han estat presents: la presidenta, Lis Nielsen, i dos dels seus vicepresidents, el francès Armand Ducornet i l’italià Mimmo Pandolfo, que van felicitar la FEEC per la tasca feta.

Durant el cap de setmana Barcelona ha estat la capital del senderisme europeu, i s’ha treballat per impulsar l’E 12 (el GR 92 a Catalunya), el sender que un futur es pretén que recorri tot l’arc mediterrani unint així les dues ribes del mar, i l’Occident amb l’Orient Pròxim. També s’ha plantejat com reconèxier la importància dels guies i acompanyants voluntaris de senders (walk leaders) de cada federació, també s’ha parlat sobre la qualitat dels senders, la certificació de qualitat d’aquests camins a nivell d’Europa i els diplomes simbòlics pels caminants que els recorrin. Un altre dels punts del programa va ser la possibilitat d’optar al reconeixement de les activitats de protecció mediambiental que fan les entitats responsables d’aquests camins, així com la creació d’un arxiu interregional sobre l’estat dels senders per tal promocionar els territoris en qüestió.

Dissabte al matí es va treballar des de l’hotel SB Diagonal Zero i a la tarda es van visitar les instal·lacions renovades de la FEEC i el Barri Gòtic de la ciutat. A la nit, es va celebrar el sopar oficial de la trobada amb la presència de Gerard Figueras, director del Consell Català de l’Esport, Jordi Sans, director d’esports de la UFEC i Xavier Amador, regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona. Diumenge al matí es va fer la darrera reunió de treball a la seu de la FEEC i per concloure la trobada es va visitar l’Ajuntament de Barcelona i el Saló de Cent, gentilesa de l’Ajuntament.