FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/02/2015

El Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya de Lleida creix en nombre d’expositors i visitants

La 2a edició del STM-Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM) va obrir les portes amb un augment d’expositors, sectors representats i superfície d’exposició aquest cap de setmana a la Fira de Lleida. L’STM va atreure un total de 8.500 visitants, el que suposa un increment del 5% respecte a l’any passat, i una passa més per convertir-se en una aposta ferma com a referent del sector. En aquest context de creixement en superfície i expositors, també destaca la presència, per primer cop, de les propostes provinents de Navarra i La Rioja, que s’afegeixen a l’oferta de Catalunya, Aragó i el sud de França.

L’STM s’ha desenvolupat del 6 al 8 de febrer al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb 62 expositors repartits en una superfície neta de 4.300 m2 i amb una trentena d’activitats paral·leles. Les principals novetats d’enguany han estat precisament la varietat d’activitats obertes als visitants i al públic en general. El certamen ha estat el marc d’activitats esportives (Cursa de la Boira STM i Caminada Popular STM), formatives (conferències, tallers, presentacions, demostracions, jornades tècniques i exposicions) i lúdiques (exhibicions de gossos d’atura, espais d’aventura infantil amb rocòdrom, pont tibetà i tirolina).

Amb la implicació de la FEEC

En aquesta edició, Fira de Lleida va signar acords de col·laboració amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que van ser-hi presents amb estands propis a l’STM. A més de l’estand propi, la FEEC va instal·lar-hi l’exposició sobre els “Camins de muntanya, una muntanya de camins” i la instal·lació d’un rocòdrom per a la pràctica de l’escalada.

D’altra banda, dins del programa d’activitats del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, la FEEC també va organitzar dues conferències: una dedicada a “La ruta dels Senders del 1714”, que va anar a càrrec del vicepresident i cap de l’àrea de territori de la Federació, Josep Casanovas; i una altra sobre “Gorgs 2015, descens de barrancs en estat pur pel Val d’Aran”, que va anar a càrrec d’una de les persones responables de l’edició d’aquest any, Joan Lluís Haro.