FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/09/2020

El repte solidari de trail “Non Stop Aliments” aconsegueix recaptar 11.000 kg d’aliments

Societat

Tretze corredors (3 dones i 10 homes) amb experiència a curses de llarga distància i ultres, han consolidat amb èxit el repte solidari de trail “Non Stop Aliments”. Aquest projecte va sorgir mesos enrere amb la idea de recaptar la màxima quantitat d’aliments possibles per tal de donar suport al Banc d’Aliments a través de l’esport. L’organització, de moment, ha aconseguit recaptar fins a 11.000 kg de productes en el marc de la campanya “La fam no fa vacances” engegada pel Banc d’Aliments.

Aquest repte solidari ha creuat tota Catalunya a través d’una ruta non-stop de 600 quilòmetres de distància pels senders homologats GR1 i GR7. El punt de partida va ser a Sant Martí d’Empúries (Alt Empordà) i la meta a la població ebrenca de Roquetes (Baix Ebre).

El primer dia, els esportistes al cap davant d’aquest repte, van recórrer aproximadament 110 quilòmetres dividits en tres grups (cada grup amb dos cotxes d’assitència) per tal d’autogestionar-se els ritmes entre ells i tirar uns dels altres per intentar mantenir un ritme constant. El segon dia però la intensa calor els va endarrerir bastant el temps i van haver de fer un replantejament de la ruta. Van parar i repensar una estratègia més efectiva amb les condicions que tenien. L’objectiu inicial era arribar el dissabte a Roquetes, i per tal de complir, van haver de fer relleus amb els grups i organitzar-se per sectors. D’aquesta manera van avançar molt més ràpid i van guanyar temps per descansar. Finalment dissabte, tal i com havien planejat, van arribar a la població ebrenca, abans passant per Caro (1.441m), on van ser rebuts pels familiars i amics més propers.

Des de l’organització es vol agraïr a tota la gent que a col·laborat en aquest projecte al llarg del recorregut o a través de centres excursionistes, associacions, comerços o particulars. La fita inicial era aconseguir uns 9.000 kg d’aliments a través d’aquest projecte esportiu que ha englobat a un grup d’esportistes amants de la muntanya i que finalment han aconseguit el seu objectiu: Conscienciar i solidaritzar-se a través de la pràctica esportiva. A dia d’avui, el repte s’ha superat i amb èxit.

Es pot seguir col·laborant

Tothom qui vulgui aportar el seu gra i donar aliments és benvingut. Es pot seguir col·laborant a través de la pàgina web del Banc d’Aliments. Totes les aportacions, per petites que siguin, són benvingudes.