FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/04/2019

El repte dels 100 Cims estrena guia d’ascensions

100 cims Societat

La Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia va omplir de gom a gom la sala d’actes de l’entitat amb una seixantena d’oients en la primera presentació de la nova guia “100 Cims”. La guia, editada per l’editorial Cossetània, recull les ascensions a les 308 muntanyes catalanes escollides pel popular projecte “100 cims“.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va crear el repte dels “100 Cims”  l’1 de juliol del 2006, amb l’objectiu de conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant l’excursionisme. És amb aquesta idea que enguany s’ha creat la guia dels “100 Cims”, que està formada per 308 cims, entre ells els més representatius i característics de Catalunya, i també d’Andorra i de Catalunya Nord.

L’acte, que va tenir lloc el darrer dissabte 30 de març, va començar amb la intervenció de Josep Maria Olivé, director adjunt de l’editorial Cossetània, qui va comentar que aquest era un llibre molt esperat pel que significa l’activitat i, el més gruixut de la col·lecció Azimut. El president de la FEEC, Jordi Merino, va explicar la mobilització del repte, que ha aconseguit que, tretze anys més tard, més de 2.000 persones hagin completat un repte. A continuació hi va haver la intervenció dels autors del llibre, Joan M. Vives, Fermí Azcona i Constantí Torres. Cada un va parlar de l’activitat dels “100 Cims” i del llibre; així, es va parlar de la història i evolució de l’activitat, dels criteris i selecció dels 308 cims que conformen el llistat actual i de l’elaboració i contingut del llibre.

El 3 d’abril ha tingut lloc la segona presentació de la guia a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega, on més de 40 els assistents s’hi han aplegat. L’acte ha estat presentat pel president de l’Agrupació Excursionista de l’Urgell, Marc Segarra.

El calendari de presentacions no s’acaba aquí, atès que ja hi ha previsió de fer-la a Vic i Sabadell.