FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/09/2014

El Refugi Serra d’Ensija celebra el 50è aniversari amb una destacada presència d’excursionistes

Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha celebrat el 50è aniversari del Refugi Serra d’Ensija el passat dissabte 13 de setembre. La jornada s’ha desenvolupat en un ambient totalment distès i festiu, presidida pels vicepresidents de la FEEC: Josep M. Peixó, Lluís Simó i Josep Casanovas, que ha conduït l’acte com a cap de l’Àrea de Territori de la Federació.

A banda dels excursionistes que s’han acostat al refugi amb motiu de la celebració, també cal mencionar la presència en l’acte de Sergio Rivas, vocal de refugis de la Federació Aragonesa; de Jorge Delgado, nét de Julián Delgado Úbeda, el president de la Federació Espanyola de Muntanyisme de l’època; de Ramon Arqué, cap de la Unitat de Muntanya dels Mossos d’Esquadra; i de Josep Tomàs, tinent d’alcalde de Saldes.

També han participat en la jornada: Rafael Garra, en representació del Club Esquí Berguedà, i Daniel Freixa, que a tall d’anècdota havia assistit a la inauguració de fa 50 anys. La jornada s’ha completat a la tarda amb un concert acústic del cantautor Cesk Freixas.

Importants obres i actuacions de millora

En els últims dos anys, la FEEC ha realitzat una sèrie d’intervencions en aquest equipament de muntanya situat al Berguedà per posar-lo al dia. Entre les actuacions més importants, s’ha remodelat la teulada, s’ha instal·lant una nova cuina d’acer inoxidable i s’ha substituïnt la instal·lació fotovoltaica.

També s’ha millorat la captació d’aigües amb la col·locació d’un nou dipòsit al costat del brollador natural, el qual s’ha soterrat per evitar qualsevol mena d’impacte ambiental i estètic. Amb les actuacions d’aquesta temporada, que han suposat una inversió de 44.000 euros, la Federació ha volgut posar en valor un dels refugis històrics del país.