FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/06/2014

El Refugi Serra d’Ensija celebra el 50è aniversari amb activitats durant tot l’estiu

Curses per Muntanya

El Refugi Serra d’Ensija de la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya fa 50 anys. Per celebrar-ho, els responsables del refugi han editat un cartell commemoratiu que recull una sèrie d’activitats pròpies i que es desenvoluparan al voltant del refugi durant l’estiu.

L’acte central i de caràcter festiu s’ha fixat per al 13 de setembre i, entre d’altres, comptarà amb l’actuació del cantautor Cesk Freixas, que oferirà un concert al refugi a les 7 de la tarda. Abans, també amb motiu del 50è aniversari, s’ha organitzat un curs de meteorologia de muntanya per als dies 2 i 3 d’agost, que anirà a càrrer de Jesús Rodríguez, amb una inscripció prèvia de 30 euros que inclou mitja pensió al refugi. A més, els Castellers de Berga també s’afegiran a la festa, amb la pujada el 24 d’agost al cim de la Gallina Pelada, on tenen previst aixecar un pilar.

A l’entorn del refugi de la Serra d’Ensija també hi haurà altres activitats de muntanya durant l’estiu. Per una banda, la Travessa Núria – Queralt de 92 quilòmetres, inclosa dins del calendari de Curses d’Ultraresistència de la FEEC, i la Travessa Bagà – Berga Trail Nit de 44 quilòmetres, inclosa dins del calendari de Curses de Resistència per Muntanya de la FEEC. Totes dues proves  organitzades per estan programades per al dissabte 5 de juliol i organitzades per l’Associació de Muntanyencs del Berguedà. Una altra cita esportiva prevista és la Marató de Berga, organitzada per l’Agrupació Excursionista Mountain Runners del Berguedà per al 7 de setembre.

50-anys-refugi-serra-ensija-feec