FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 27/08/2022

El Sant Jordi, últim refugi del ‘Via Lliure’

Excursionisme Refugis

El refugi Sant Jordi ha estat el darrer protagonista de l’espai ‘el Refugi’ que s’ha fet aquests mesos de juliol i agost al programa Via Lliure de Rac1.

La visita al Sant Jordi ha servit per a parlar d’un dels indrets més especials de la comarca del Berguedà i de les curses per muntanya que han estat protagonistes aquest últim cap de setmana d’agost. El gaurda del refugi, Toni Bosque i el seleccionador català de Curses per Muntanya, Pere Rullan, han estat protagonistes d’aquest capítol final del “Refugi”.

L’espai ha volgut ser un punt de trobada per aquells amants de la muntanya i ha volgut arribar a un públic general amb l’objectiu de poder fer pedagogia dels valors més essencials de la muntanya.

En els sis capítols el presentador del Via Lliure d’estiu, Esteve Giralt i el Director de Comunicació de la FEEC, Quim Pons, han recorregut diefrents comarques i diferents refugis de muntanya.

L’espai ha servit també per donar a conèixer aquells refugis menys concorreguts del país i algunes rutes per senders homologats.

Les propostes han passat pel Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès, el Baix Camp o el Pallars Sobirà.

A més a més “el Refugi” ha comptat amb la col·laboració i participació del Pere Esteban (tècnic del Servei Meteorològic de Catalunya), Araceli Segarra (Alpinista i escaladora), Alfons Esterlich (Cap unitat GRAE Bombers), Ramón Rodríguez (Cap de l’Àrea d’Inclusió de la FEEC), Ferran Latorre (Alpinista, guia de muntanya i Director tècnic de la FEEC) i Pere Rullan (seleccionador Català de Curses per Muntanya).

Recupera “el Refugi”: 

Capítol 1: Ensija, el Berguedà insòlit 

Capítol 2: Estanys de la Pera, un Scape Room

Capítol 3: Coma de Vaca, una nit de rescat 

Capítol 4: l’Albiol, muntanya meridional 

Capítol5:  Certascan, el llac més gran del Pirineu tocat pel canvi climàtic

Capítol 6: Sant Jordi, l’slow food de muntanya