FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El Refugi dels Estanys de la Pera acull les estades d’esquí de muntanya per a joves de la FEEC | FEEC

Notícies - 02/04/2015

El Refugi dels Estanys de la Pera acull les estades d’esquí de muntanya per a joves de la FEEC

Esquí de muntanya Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha organitzat les segones estades d’esquí de muntanya per a joves, ubicades aquest any a la zona del Refugi dels Estanys de la Pera, de la xarxa de refugis guardats de la FEEC, ubicat a la Cerdanya.

Les estades s’han destinat a nois i noies d’entre 14 i 22 anys i s’han celebrat entre el 28 de març i l’1 d’abril, amb la participació d’11 joves acompanyats per dos instructors que els han orientat tècnicament. Els nois i noies han pujat des d’Aransa per estar-se cinc dies practicant l’esquí de muntanya per la zona. La meteorologia ha portat vent, pluja, sol, neu crosta, neu pols, neu primavera, i neu gelada, i els joves s’hi han hagut d’adaptar.

Al llarg dels cinc dies han pogut fer el Pic de la Colilla o Estanyo (2.837 m), la Roca dels 4 Duros (2.644 m), el Monturull (2.759 m) i una llarga excursió cap a la zona de la Tossa Plana de Lles. A més a més, també han pogut fer tallers d’ARVA i seguretat, practicar la tècnica per fer voltes maria, el lliscament amb pells, la progressió amb grampons, i la interpretació d’un itinerari en muntanya.