FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CEC
Foto: CEC

Notícies - 09/03/2022

El Ral·li del CEC estrena la llarga distància

Val d'Aran Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La 63a edició del Ral·li del CEC ha servit per a veure l’estrena del Campionat de Catalunya de llarga distància d’Esquí de Muntanya. Aquesta modalitat s’ha celebrat per primer cop a Catalunya i s’incorpora a les modalitats individual, vertical, relleus, esprint i equips, com a campionats de Catalunya d’Esquí de Muntanya.

La tradició i l’esport s’han agafat la mà en aquesta nova edició d’un dels esdeveniments esportius degans de casa nostra.

La prova s’ha celebrat com és habitual a la Val d’Aran i des de l’organització del Centre Excursionista de Catalunya, s’ha destacat el paper dels voluntaris per organitzar una prova com aquesta i el recorregut espectacular, de 28,5 km i 2.700 m de desnivell positiu, que ha passat per tres refugis de muntanya; Restanca, Colomers i Saboredo.

La parella formada per Xavi Freixenet i Sergi Reixach (CE Cerdanya Skimo Team) es van proclamar campions de Catalunya de l’especialitat entrant a meta amb vuit minuts d’avantatge davant de David Salamó (AE Centre Alpí) i Nil Bacardit (FAES).

El pòdium el van completar Josep Maria Serrainat (Ski Club Camprodon) i Jaime Otero (UEC Horta) que van acabar tercer a pràcticament 1h dels guanyadors.

En categoria mixta la parella formada per Jordi Alcubierre (La Molina Club Esports) i Cristina Bes (Club Esquí Girona) es van emportar el campionat.