FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/03/2015

El Raidaran, nova seu del campionat d’Europa 2016 de raids d’aventura

Raids d'esports de muntanya

L’edició del 2016 del Raidaran, inclosa dins el calendari de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), acollirà l’any vinent el campionat d’Europa de Raids d’Aventura (AREC). Una edició excepcional, limitada a 40 equips, amb més quilometratge de l’habitual i més dies de competició (un dia més que l’edició d’aquest 2015). La prova, que per tercer any consecutiu comptarà amb el patrocini de Trangoworld, té lloc al juliol de 2016 a la Vall d’Aran.

L’AREC (Adventure Racing European Championship) és la competició més important del continent i se celebra anualment en alguna de les seus que configuren el circuit europeu de raids d’aventura (AR EuroSeries). El campionat d’Europa de raids d’aventura se celebra des del 2008 i sempre ha tingut lloc en indrets diferents: Polònia, Eslovènia, Suècia, la República Txeca, Còrcega, Polònia, Turquia, Irlanda i, l’any que ve, la Vall d’Aran.

Màxima expectació per al Raidaran 2015

feec-raidaranPel què fa al Raidaran 2015, que té lloc de l’1 al 5 de juliol a la Vall d’Aran, de la mateixa manera que l’edició anterior, forma part del circuit europeu ARES i ja ha aconseguit atraure una participació rècord que supera en més del doble a la del 2014. En total hi ha 43 equips comptant totes les categories. De moment, la xifra d’inscrits en la categoria elit és de 32 equips.

Una de les novetats principals del Raidaran 2015 és la creació d’una nova categoria, l’Open, apta per a tots els públics i consistent en 24 hores non-stop. Un altre canvi és la possibilitat de comptar amb una persona d’assistència per a cada equip.

Els premis que repartirà la prova estan valorats en 4.000 euros. Tindran premi els 3 primers equips de cada una de les categories i el primer equip català, sempre i quan tots els seus components tinguin llicència actualitzada de la FEEC.