FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/07/2016

El Raidaran arriba a l’equador amb l’ascensió a la Pica d’Estats

Raids d'esports de muntanya

El Raidaran Lleida Pirineus, organitzat pel CEM Pardinyes i amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, ha arribat a l’equador de la competició amb l’ascensió a la Pica d’Estats, el sostre de Catalunya, a 3.143 metres. El raid ha sortit de Vielha a les 9 h del matí, el dimecres dia 20, i es preveu que els equips arribin a la ciutat de Lleida durant el dissabte.

La primera jornada ha englobat proves d’orientació, caiac i btt, passant per Vielha, Salardú, Esterri d’Àneu o Àreu. Durant la primera meitat del dia l’equip català Snack Gods, format per Albert Vilana, Jordi Capell ‘Txakal’, Marta Riba i Alberto Taboada, ha liderat el raid, fins que un problema de mecànica a una de les bicicletes els ha fet perdre un temps molt valuós. L’equip suec Thule, campions del món de raids de muntanya els anys 2011 i 2013, ha passat a ocupar la primera posició de la competició.

La Pica d’Estats, punt culminant de la segona jornada del Raidaran

Una exigent secció de btt nocturna de 55 quilòmetres i 2.670 metres de desnivell positiu ha obert la segona jornada, el dijous 21. Albert Vilana, guanyador de les dues edicions anteriors del Raidaran, ha comentat que “la secció ha sigut molt tècnica. Hem fet molts trams a peu, carregant la bicicleta. No hem passat dels 4 km/h”. Al voltant de les 7 h del matí l’equip txec Black Hill ha arribat a la transició d’Àreu junt al Thule. L’equip suec ha patit un greu problema mecànic a una de les bicicletes i perillava el liderat.

Els nòrdics han fet valer la seva experiència i han solucionat el problema mecànic de la millor forma possible. Un veí d’Àreu els hi ha cedit una bicicleta i així han pogut realitzar l’aproximació fins al refugi del Vallferrera, on ha començat l’ascensió a la Pica d’Estats i tot el grup de tres mils que l’envolten.

Dels 29 equips que segueixen en cursa, només 15 han decidit realitzar el trekking d’alta muntanya a l’entorn de la Pica d’Estats, acumulant 2.700 metres de desnivell des d’Àreu. La resta d’equips han renunciat a la secció i ja roden de nou en btt camí de La Pobla de Segur, per un recorregut de 115 quilòmetres i 1.740 metres de desnivell positiu. El divendres 21 començarà amb el descens del mític barranc de l’Infern, al Pallars Sobirà

Fotografies / Ivan Torres