FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/04/2017

El Raid del Segre, segona cita de la Copa Catalana de Raids d’Esports per Muntanya

Raids d'esports de muntanya

La 14a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya segueix endavant amb la celebració del Raid del Segre, els dies 22 i 23 d’abril. El raid es disputa en l’entorn de la comarca de la Noguera, amb sortida i arribada a la capital de la comarca, Balaguer. Aquesta és la segona de les set proves que integren enguany una copa catalana que finalitzarà amb el CatRaid La Muntanya Màgica, el 4 de novembre.

La comarca de la Noguera és un territori privilegiat per la pràctica de l’escalada, btt, caiac i altres esports de muntanya. Els participants del Raid del Segre hauran de superar durant dos dies múltiples proves i sumar el màxim nombre de punts per aspirar a les places de podi. El raid està catalogat amb la categoria B i es pot participar en elit, aventura i open.

Disciplines, distàncies i desnivells

Tots els participants del raid realitzaran seccions de trekking, btt, caiac i escalada. Els competidors en elit i aventura també hauran de superar seccions de ràpel, espeleologia i via ferrada. En elit es superaran més de 2.500 metres de desnivell, en aventura més de 2.000, i en open uns 300 metres.

Respecte a les distàncies, els equips d’elit sumaran més de 130 quilòmetres en dos dies. En aventura seran uns 100 quilòmetres aproximadament, i en open uns 30 quilòmetres.

Dotze són els equips que han confirmat la participació al Raid del Segre, repartits entre les tres categories de dificultat.

Fotografia / Ivan Torres