FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/05/2016

El raid Aventura X-Perience Vall de Llèmena torna amb novetats

Raids d'esports de muntanya

El raid d’esports de muntanya Aventura X-Perience Vall de Llèmena, organitzat pel Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya, es disputa al municipi de Sant Gregori (el Gironès), el dia 21 de maig. El raid, classificat dins de la categoria C, forma part del calendari Open de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Carles Domingo, director i organitzador del raid, ha explicat en una entrevista al portal RaidAventura algunes de les característiques i principals novetats que es trobaran els participants: “Les novetats del raid seran la zona per on transcorrerà, ja que els circuits de BTT passaran per algun sector que s’havia utilitzat en les primeres edicions del Raid Girona X-Perience, mentre que la secció de trekking serà en una zona completament inèdita per la cursa”.

El director del raid també ha desvetllat alguna de les claus per l’èxit al raid: “La tècnica d’orientació serà clau en la secció de trekking.  Es tracta d’una zona molt salvatge amb pocs camins, boscos molt oberts i caos de roques. Aquestes condicions obligaran a afinar molt a l’hora d’encertar els atacs a les balisses. L’equip que cometi menys errors serà qui s’emportarà la cursa.”

Dues setmanes després de l’​Aventura X-Perience Vall de Llèmena, el dia 4 de juny, es disputarà el CatRaid Adventure Challenge, organitzat pel Club Excursionista Teià. Aquest raid serà l’última competició prèvia al Campionat d’Europa de Raids de Muntanya 2016, que aquest any es celebrarà en el marc del Raidaran 2016, del 18 al 24 de juliol.

Fotografia / Ivan Torres