FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/09/2015

El raid Aventura X-Perience Vall de Llèmena, a Sant Gregori, el 19 de setembre

Raids d'esports de muntanya

Una vintena d’equips amb corredors de quatre nacionalitats diferents han confirmat la presencia a la cinquena prova puntuable per la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya que es disputa al municipi de Sant Gregori (el Gironès) el proper 19 de setembre. La cursa es preveu competida ja que han confirmat la seva presència 4 dels 6 primers classificats a la general de la Copa Catalana (Aventura X-Perience–Sport HG, Haglöfs Raid Team, Raidaventura.org i Komando Fisiovilassar).

La prova, arrencarà a les 8 del matí, combinant diferents seccions de bicicleta tot terreny i cursa a peu que inclouen proves especials d’espeleologia, descens de barranc, pàdel surf i enduro en BTT. La catalogació és de categoria C. Tots els equips estaran inclosos dins de la mateixa categoria i en funció de les balisses que aconsegueixin realitzaran un circuit més llarg o més curt. Els equips hauran de completar un recorregut total proper als 60 quilòmetres abans de les 14.30 hores.

L’organització, a càrrec de l’equip Aventura X-Perience, amb el suport del Club Excursionista Ascensiones Guiadas, ha preparat un recorregut molt ràpid i molt estratègic a partir d’un reglament d’acord amb el reglament general de la Copa Catalana, el qual obliga als equips a decidir la planificació de cursa per aconseguir una bona posició a la classificació final.

La Vall de Llémena, escenari del raid Aventura X-Perience

La Vall de Llémena s’estén entre el Gironès i la Garrotxa, i està emmarcada en la conca fluvial de la riera de Llémena. Les diverses formacions muntanyoses que envolten la vall formen part de la Serralada Transversal, arribant a cotes que superen els mil metres. A més a més, es poden trobar restes d’activitat volcànica a prop de Llorà i Sant Martí, així com al voltant de Canet d’Adri.