FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/02/2022

El projecte ’14×1000 Trekking Inclusiu’ arriba al cim de la Mola

Vallès Occidental Excursionisme Excursionisme Inclusió Societat

Després de l’aturada nadalenca i deixant el mes de gener per seguir agafant forces de les anteriors ascensions, el repte “14×1000 Trekking Inclusiu” ha reprès la seva activitat amb un cim molt emblemàtic, La Mola (1104 metres), cim principal i més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La Mola va presentar un gran repte per l’organització de l’activitat com a conseqüència de la irregularitat del terreny i el desnivell que s’havia de superar.

Per a realitzar el que ja era quarta ascensió del projecte, es va escollir el camí dels Monjos des de Matadepera com a ruta d’ascens. El plantejament passava per accedir al cim amb un grup de participants molt divers i en el que sobretot dues participants amb problemes de mobilitat i dèficit de coordinació i estabilitat elevades ocupaven gran part del plantejament i de la gestió del suport, guiatge i risc de l’activitat.

 

Aquestes sortides dins el projecte 14×1000 Trekking Inclusiu, van molt més enllà d’una activitat lúdica o esportiva, estan resultant un espai de cooperació entre moltes entitats, tècnics i voluntaris que aporten la seva experiència, suport i coneixement per tal de crear dinàmiques de participació i convivència amb la diversitat a la muntanya i al mateix temps obrir un escenari d’investigació per a resoldre els reptes humans i tècnics que és plantegen dins de cada activitat.

El projecte ’14×1000 Trekking inclusiu’ recupera una vella idea de l’alpinista català, Sergi Mingote, l’associació APINDEP i Onat Foundation per portar a diferents col·lectius que tenen una diversitat funcional i capacitats diferents a fer 14 cims del país.