FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/03/2021

El programa ‘Sendes’ bufa 400 espelmes

Cultura Excursionisme

El programa ‘Sendes’ de La Xarxa i Ràdio Martorell arriba al programa número 400.
L’espai dedicat al senderisme, l’excursionisme i els viatges, arriba al seu capítol número 400. Aquest espai setmanal, de 25 minuts de durada, és una producció de Ràdio Martorell que es va iniciar el gener de 2008. Des del setembre de 2014 forma part dels continguts sindicats de La Xarxa de Comunicació Local, i actualment s’emet a 25 ràdios locals de tot Catalunya.

El programa 400 es publicarà al web alacarta.cat/sendes-radio el divendres 5 de març amb un contingut especial. Arrencarà amb una salutació del president de la FEEC, Jordi Merino, i continuarà amb una entrevista a Josep Maria Muxachs, director tècnic de l’Editorial Alpina. Originària de Granollers, Alpina acaba de complir 75 anys de vida, i un equip del programa s’hi ha desplaçat per conèixer una mica més aquesta empresa, emblemàtica per al senderisme i l’excursionisme del país.
El ‘Sendes’ consta de tres continguts. Comença amb un espai d’excursionisme, dedicat cada setmana a una ruta o itinerari -de caire històric, natural o temàtic-, a un centre d’interpretació, museu, espai natural, poble o indret especial. Tot seguit, a l’espai de senderisme, es fa una acurada descripció d’una ruta amb la seva corresponent fitxa tècnica i documentació. Finalment, als ‘Quaderns del Viatger’, persones aficionades a voltar pel món descriuen els seus viatges.

El programa és editat i presentat pel periodista Jaume Monés i compta amb la col•laboració periòdica de Xavier Tió, president de l’Agrupació Excursionista de Martorell, a l’espai de senderisme. L’any 2008 va ser finalista del Premi Rosalia Rovira al millor programa de producció pròpia per a una emissora local en els Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona.