FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/11/2015

El programa ‘Quèquicom’ del canal 33, amb la participació dels alpinistes del CTAC

Alpinisme

El programa “Quèquicom” del canal 33 emet un capítol que investiga la relació entre la valentia i la toxoplasmosi, amb la participació dels esportistes del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC). El programa, amb el títol “Valents com lleons”, que s’emet aquest dimarts, a les 22.08 hores, planteja si té res a veure aquesta malatia amb les grans gestes.

Els esportistes del CTAC van rebre la visita del programa “Quèquicom” durant la seva concentració a la zona del coll de Merolla aquest any, amb una assistència pràcticament complerta i coordinada pels tècnics, Tot Valés i Elies Coll. Durant aquesta trobada, el programa de televisió va realitzar un estudi que pretén relacionar la toxoplasmosi i la valentia dels esportistes.

El programa es va gravar pocs mesos abans del tràgic accident dels esportistes del CTAC al Kirguizistan. Al final del reportatge s’ha inclòs una petita dedicatòria del programa als tres joves que hi van perdre la vida.

La toxoplamosi i els esportistes masculins

La toxoplasmosi és una malaltia produïda per un microorganisme paràsit que es relaciona amb els gats i amb les embarassades, però sembla que podria tenir efectes sorprenents en els homes, com augmentar-ne la valentia. El programa “Quèquicom” del 10 de novembre s’ha realitzat amb col·laboració d’APA Laboratoris Clínics, que realitza un estudi prospectiu per analitzar la prevalença de toxoplasmosi en un conjunt d’homes que practiquen activitats de risc.