FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya
Foto: Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya

Notícies - 07/06/2023

El primer Campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica ja és aquí

Vallès Oriental Marxa nòrdica

Després de tres edicions del Circuit Català de Marxa Nòrdica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), aquesta especialitat es converteix en una activitat competitiva. El pròxim 11 de juny tindrà lloc a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) el primer Campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica.

El Club Muntanyenc de Mollet és l’organitzador d’aquesta competició debutant del calendari. El recorregut de la prova compta amb 10 km i es disputa en un circuit de 2.480 m sobre terreny natural i amb pistes de menys de tres metres d’amplada. A més, el pendent màxim no supera el 3% i té un desnivell positiu de 20 m. L’itinerari travessa el parc de l’espai d’interès natural de Gallecs.

Davant les incògnites de la classificació, donat que és el primer campionat de Marxa Nòrdica del país, en la categoria femenina sonen noms com Gemma Robert (Club Excursionista UECANOIA), tercera al campionat d’Espanya d’aquest any, Maria del Carme Roig (Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya) o Raquel Martín (Bastons Amunt). En la categoria masculina, destaquen Miquel Font (Centre Excursionista Saltenc) i Samuel López (Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya), que van participar també en aquest campionat.

La FEEC ha format als àrbitres del Campionat

La Marxa Nòrdica de competició és un esport molt tècnic. Per a realitzar correctament els moviments que marca el reglament, cal tenir una bona condició física i haver treballat la posició prèviament. Aquesta disciplina consisteix a caminar amb dos bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat. Amb l’objectiu de vetllar per l’adient execució de la tècnica, des de la FEEC s’han format als àrbitres que participaran en el primer Campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica.