El proper diumenge 3 de juny, el Centre Excursionista de Catalunya organitza el 1r Aplec de les Pedres a Vilanova de Meià (Noguera). Aquesta primera edició de l’aplec s’emmarca dins del Primer Congrés del Patrimoni Miner, Història de la Mineria i Història de la Geologia a Catalunya. Sumant-nos al congrés retrem homenatge a Lluís Marià Vidal i Carreras, gran pare de la geologia i mineria a Catalunya amb prestigi i reconeixement a tota Europa, president del CEC a finals del segle XIX, gran impulsor de l’excursionisme científic i cultural i  personatge tan admirat, valorat i respectat en el seu temps com poc conegut en l’actualitat.

L’aplec constarà d’un dinar popular a l’ermita de Meià, amb una sèrie de tallers, i una ruta per a aquells que vulguin recrear la descoberta de Lluís Marià Vidal de les pedres que escriuen, pedres calcàries litogràfiques útils per a la impressió de paper, i que parlen, amb l’idioma dels seus fòssils excepcionals; i del seu posterior camí cap a les impremtes de Barcelona.

És un acte obert a tothom amb voluntat de difondre la ciència ciutadana entre els excursionistes. En aquesta acte els escaladors tindran l’oportunitat de gaudir de la Roca dels Arcs, escola d’escalada amb centenars de vies obertes, algunes equipades per l’ECAM.

Els organitzadors donaran a conèixer properament el programa d’actes de l’aplec.

Text: CEC

 

Foto portada: Pedrera de Meià, ca. 1900. Autor: Lluís Marià Vidal i Carreras (AFCEC_VIDAL_A_0402)