FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 11/02/2021

El primer aniversari de la FEEC després del centenari

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya continua creixent. Precisament, un dia com avui, fa 101 anys, van néixer les arrels de la FEEC amb la Lliga de Societats Excursionistes de Catalunya que va començar a caminar l’any 1920.

La FEEC celebra el seu aniversari envoltada d’èxits, tot i les circumstàncies actuals amb la pandèmia de la Covid-19. El pasat 2020 se celebrava el centenari de la federació, però el que havia de ser un any de celebració,  d’activitats muntanyenques i de moltes novetats va acabar sent un període molt diferent del previst. Tot i això, la FEEC s’enorgulleix d’haver superat un any difícil –i sempre tenint en compte els obstacles que encara ens queda afrontar a tots– i resta optimista.

D’aquesta manera, sempre positiva, compta els seus èxits. De fet, fa uns dies el nou web de la FEEC també complia anys amb el seu primer aniversari. Aquesta nova plataforma és el mitjà a través del qual la FEEC pot exercir totes les seves funcions i amb les quals es comunica a tots els federats i federades. No és poca cosa!

Per celebrar el seu centenari, l’any passat la Federació també va inaugurar l’exposició “100 anys sent FEEC” al Palau Robert (Barcelona). Aquesta fa un repàs de la història de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, amb els seus alts i baixos, i mostra a través de textos, fotografies, vídeos i relíquies muntanyenques la seva evolució i creixement sostingut fins a convertir-se en la tercera federació esportiva a Catalunya en nombre de federats, aconseguint 43.000 llicències federatives l’any 2020, i la segona en nombre de dones federades, arribant al seu màxim històric amb 18.000. Aquesta exposició també ha estat un èxit i actualment compta amb més de 9.000 visitants.

Actualment, tot i les restriccions establertes per la Generalitat de Catalunya per intentar aturar la pandèmia i que han provocat la suspensió o ajornament de moltes competicions, la FEEC no ha descansat en els seus intents per trobar una mica de llum en aquesta delicada situació. De fet, sempre prioritzant la salut dels seus federats i federades, va ser la primera federació a crear uns protocols amb mesures preventives davant de l’epidèmia de la Covid-19 per les diferents disciplines i per anar recuperant a poc a poc les activitats socials i competitives que s’encarrega de regular.

Com a última cosa a destacar –però no per això menys important–, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha seguit oferint de manera continuada diferents formacions, reglades i federatives, i per a tots els interessos i necessitats. Tots, però, seguint el protocol sanitari i la normativa establerta en el DOGC 8335 SLT 275/2021, per així assegurar la seguretat dels seus alumnes.