FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/08/2018

El port de Tavascan acollirà la V trobada senderista transfronterera

Excursionisme Senders

El port de Tavascan (2.215 m), situat a la carena fronterera entre el Pallars Sobirà i l’Arieja, al terme municipal de Lladorre, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, serà l’escenari d’una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus, el diumenge 2 de setembre. 

La trobada, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental de l’Ariège de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Centre Excursionista de Lleida i el Club Excursionista Ripoll, està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

La jornada serà protagonitzada per una caminada que unirà la Font de la Costa amb el port de Tavascan, resseguint una part del traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 58. Un preciós recorregut de muntanya que supera un desnivell de 409 metres en poc més de 2,8 quilòmetres. La caminada té una durada aproximada d’entre 1:45 i 2 hores. Un cop arribats al port de Tavascan ens trobarem amb els companys del Comitè Departamental de l’Ariège de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), que arribaran pel vessant francès d’aquest sender.

Aquesta ruta porta fins a un dels ports utilitzats per a la fugida de refugiats de la Segona Guerra Mundial des de les localitats d’Ossèse, Ustou i Aulus les Bains, a la regió de l’Ariège, fins al Pirineu català. Des del Port de Tavascan, els caminants en busca de la llibertat seguien la ruta fins a Tavascan per continuar en direcció a Lleida, ja dins del territori català. Es tracta d’una etapa curta que permet fer un tast de l’experiència que varen viure els refugiats que creuaren els Pirineus per fugir dels horrors del nazisme.

Actualment és punt de pas del sender transfronterer GR®T 58, un dels molts itineraris que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 francès.

Aquest tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

Les inscripcions s’han de realitzar a traves de la pàgina web de la FEEC abans de l’1 de setembre.

Horaris de la jornada del 2 de setembre de 2018

  •  9:30 h: trobada a l’aparcament de la Font de la Costa (accés per pista des de Quanca, entre Tavascan i l’estació de muntanya de Tavascan; amb precaució és possible arribar-hi en cotxe). Sinó, aparcar a Quanca (1.390 m) i afegir-hi 1:30 h.
  • 10:00 h: Inici de la caminada
  • 12:00 h: Arribada al port de Tavascan, on es farà un dinar de motxilla i un breu acte institucional