FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/09/2016

El Port de Salau acull la III Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus

Senders

La III Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus s’ha celebrat aquest passat cap de setmana al Port de Salau (2.086 m), a cavall entre el Pallars Sobirà i l’Arieja. La trobada, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Comitè Departamental de l’Arieja de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), amb el suport del Centre Excursionista de Lleida, ha reunit una cinquantena de participants i ha gaudit d’un clar caràcter festiu.

La jornada es va iniciar amb una caminada des del refugi del Fornet fins al Port de Salau resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 57. Un preciós recorregut de muntanya que supera un desnivell de 740 metres en poc més de quatre quilòmetres.

Un cop arribats al Port de Salau, ens trobàrem amb els companys del Comitè Departamental de l’Arieja de la FFRP que van arribar pel vessant francès d’aquest sender. Després d’un breu intercanvi de presents entre les dues federacions es va gaudir d’un merescut dinar de motxilla a dalt del coll.

El Port de Salau és un port de muntanya que uneix la comarca del Pallars Sobirà a Catalunya, amb el departament francès de l’Arieja. Havia estat un punt clau de les comunicacions entre aquests dos territoris pirinencs i que actualment és punt de pas del sender transfronterer GR®T 57, un dels molts itineraris que uneix el GR® 11 amb el GR® 10 francès. Precisament aquest tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

Fotografies / Julio Escarabajal