FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà / FEEC
Foto: Josep Llusà / FEEC

Notícies - 06/08/2020

El port de Boet acollirà la VII Trobada Senderista Transfronterera

Pallars Sobirà Senders

El port de Boet (2.511 m) serà l’escenari d’una nova edició de la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus el diumenge 6 de setembre, organitzada per la FEEC i el Comitè Departamental de l’Arièja de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) està oberta a tothom i té un clar caràcter festiu.

Es tracta d’uns dels passos de muntanya històrics entre la capçalera de la Vall Ferrera (Pallars Sobirà) i les valls d’Auzat i Vicdessos, a l’Arièja. La jornada consistirà en una caminada que unirà el pàrquing de la Molinassa (accessible en vehicle tot terreny des d’Àreu, al Pallars Sobirà) fins al port de Boet (2.511 m) resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 62. Un preciós recorregut d’alta muntanya que supera un desnivell de 600 metres en 4 quilòmetres.

La caminada té una durada d’unes 3 hores. Un cop arribats al port de Boet, situat entre la Pica Roja i els pics de Lavans i Medacorba, els participants es reunirán amb els companys del Comitè Departamental de l’Arièja de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), que arribaran pel vessant francès d’aquest sender transfronterer que uneix el GR 11 amb el GR 10 francès. Cal recordar que aquests tipus de trobades van néixer amb la voluntat de posar en valor la feina que es fa des d’ambdues federacions (FEEC i FFRP) per unir els dos grans senders transpirinencs.

Horaris de la jornada (6 de setembre de 2020)
  • 8:45 h: trobada a l’aparcament de la Molinassa i inici de la caminada
  • 12:00 h: arribada al port de Boet, on es farà un breu acte institucional

No oblideu que el dinar anirà a càrrec de cadascun dels participants.

A banda, tots els participants hauran d’omplir el full d’autoresponsabilitat. No es podrà participar sense entregar aquest full d’autoresponsabilitat abans d’iniciar l’activitat. Per participar en aquesta activitat heu de confirmar la vostra assistència enviant un correu electrònic a l’adreça: feec@feec.cat. Cal estar en possessió de la llicència federativa FEEC 2020 (mínim modalitat A).