FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/06/2016

El PN del Cadí-Moixeró completa la recuperació del camí del Pedraforca paral·lel a la tartera

Excursionisme

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha finalitzat les obres de millora del camí d’accés al pic del Pedraforca, paral·lel a la tartera de Saldes, a l’ombra del cim del Pollegó inferior. Es tracta d’un sender que havia quedat força malmès després dels forts aiguats que es van registrar dos estius enrere.

L’actuació, a càrrec de les empreses Senders del Pirineu i Taller Coloma, ha tingut un cost de 50.000 euros, i ha estat finançada amb una subvenció de l’Obra Social de la Caixa.

Més seguretat per als excursionistes

L’objectiu és millorar la seguretat dels excursionistes que pugen al cim des del refugi Lluís Estasen per la ruta clàssica del coll del Verdet, i baixen per la tartera. Així, d’una banda, es vol reduir el risc d’accidents derivats de relliscades i caigudes, fins ara força habituals. Tot i tenir un fort desnivell i discórrer per una zona d’alta muntanya, el camí paral·lel facilita un ascens al cim més segur, evitant la grimpada del Verdet, on també es registren accidents. D’altra banda, l’actuació permet alliberar la tartera del gruix d’excursionistes, perquè pugui iniciar el seu procés de recuperació natural. Així, s’aconsegueix evitar la degradació dels hàbitats de tartera del Pedraforca, permetent la seva recuperació futura.

Els treballs d’estabilització del camí han consistit en la col·locació de troncs de castanyer sense tractar i xarxes de tela amb pedres, que s’han fixat al terra. Es tracta d’un sistema de baix impacte integrat en el paisatge. L’itinerari s’ha dissenyat perquè el pas del temps i d’excursionistes ajudin a la seva estabilització.

PN Cadí Moixeró