FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 17/12/2021

El planter català domina l’esprint de la Copa del Món

Esquí de muntanya Centres de tecnificació Esquí de Muntanya

El tret de sortida a una nova edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ha tornat a ensenyat el futur esperençador dels esquiadors i esquiadores catalanes d’aquest esport que serà olímpic de ple dret als pròxims JJOO de Milano-Cortina l’any 2026.

Una de les clàssiques entre clàssiques com és la cursa d’Adamello a Pontedilegno-Tonale ha estat l’encarregada d’obrir a temporada internacional de la Copa del Món i no ho ha pogut fer de millor forma pels integrants del planter de l’Esquí de Muntanya català.

La prova d’esprint ha obert la competició i ho ha fet amb tres pòdiums catalans. La bagenca i campiona olímpica, Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) no ha perdonat en la primera presa de contacte amb la competició i ha pujat el més amunt del pòdium superant a la local Sílvia Berra i a la suïssa Thibe Deseyn a la final.

Costa ha començat la temporada proclamant-se campiona de Catalunya a Vallter i liderant la Copa Espanya amb la victòria a Sierra Nevada. L’esportista de muntanya de l’AE Mountain Runners del Berguedà serà un dels noms a seguir aquesta campanya en categoria U20. Maria Costa a més a més és aquest any una de les cares del nou audiovisual de la FEEC 2022, juntament amb l’escaladora, Aida Torres i l’actriu, Sílvia Bel.

La gironellenca, Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) ha tancat el top 10 de la prova amb una més que bona desena posició.

En categoria masculina els catalans també ha pujat al pòdium amb un segon lloc per Marc Ràdua (CEPS) i un tercer lloc per Ot Ferrer (Mountain Runners del Berguedà). Els també medallites a Lausana 2020 han vist aquest cop com el suís Robin Bussard els superava a la final i aconseguia la victòria.

Pel que fa a categoria senior, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha tancat la cursa esprint amb un més que meritori sisè lloc després d’un any pràcticament en blan, Pau Coll (Ski Club Camprodon) ha entrat dins el top 30 i Albert Pérez (CE CErdanya Skimo Team) ha acabat en setzena posició U23.

Del cap de setmana de la primera prova de la Copa del Món cal destacar el 4rt lloc d’Albert Pérez en la prova individual U23 i el 4rt lloc també del berguedà, Ot Ferrer, en la mateixa individual però U20. Una individual U20 que ha deixat igualment el 8è lloc d’Ares Torra i el 9è de Maria Costa. Una Ares Torra que el dia abans va aconseguir un gran cinquè lloc a la prova vertical. Les dues esquiadores de l’AE Mountain Runners han entrat de ple en la lluita per l’Overall U20 d’aquesta Copa del Món després de la primera cursa.

D’altra banda una de les notícies més agradables del cap de setmana ha estat veure el retorn competitiu d’Oriol Cardona. Després d’una temporada pràcticament en blanc, el del Pla de l’Estany, ha aseguit entrar a la final esprint, un cinquè lloc a la cursa vertical i una onzena posició a la prova en línia. Cardona torna a poc a poc a l’alta competició i ha de ser un dels corredors a seguir aquesta temporada.