FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/09/2014

El Parlament acull la presentació de la Travessa Matagalls-Montserrat, dins dels actes del Tricentenari

Caminades de resistència Societat

El Parlament de Catalunya ha acollit la presentació de la trenta-cinquena edició de la Travessa Matagalls-Montserrat ahir dimecres 3 de setembre, en un acte presidit per la presidenta Núria de Gispert. La travessa, que enguany es farà el cap de setmana del 20 i 21 de setembre, s’adhereix a la commemoració del tricentenari dels fets del 1714.

La presidenta ha destacat el “gran simbolisme” d’aquesta prova, la qual “ens fa estimar el país i la terra”. En el seu discurs, De Gispert ha agraït l’esforç de l’organització i ha comparat l’esperit de la travessa amb els trets distintius dels catalans, que són “persones fortes, amb resistència i amb il·lusió”. En l’acte, també hi han intervingut la presidenta del Club Excursionista de Gràcia, Marisa Carreño; el coordinador de la travessa, Eduard Albareda; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, i el comissari de la commemoració del Tricentenari de la Generalitat, Miquel Calçada, ja que enguany la prova s’adhereix als actes commemoratius.

Tots els parlaments han destacat la importància d’aquesta cita per al món excursionista. El president de la FEEC, Jordi Merino, ha dit que “totes les persones que hi participen són un molt bon exemple d’esforç, superació i autoexigència: un model a seguir per als representants del poble que treballen pel futur del país, un molt bon exemple per al conjunt de la societat catalana”, en aquests moments de trascendència social i política que viu el país.

cartell_caminades_resistencia_web_1

Copa Catalana de Caminades de Resistència

La prova de resistència individual, s’ha de realitzar en menys de vint-i-quatre hores, forma part de la 17a Copa Catalana de Caminades de Resistència organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. El Club Excursionista de Gràcia reuneix uns 3.000 participants, situant la caminada al primer lloc en capacitat de convocatòria de tot Catalunya.

Els 85,5 quilòmetres i els quasi 6.000 metres de desnivell acumulat que planteja la travessa, recorren el centre del país, probablement un dels llocs més emblemàtics de la geografia catalana, des del Montseny fins a Montserrat passant per Sant Llorenç del Munt.

Foto: Parlament de Catalunya