FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El Parc Natural del Montseny tanca les vies d’escalada a la Cova del Duc i a Serra de l’Arca | FEEC

Notícies - 01/06/2016

El Parc Natural del Montseny tanca les vies d’escalada a la Cova del Duc i a Serra de l’Arca

Escalada

El Parc Natural del Montseny ha celebrat una reunió amb els alcaldes dels pobles de Tagamanent, el Brull i Aiguafreda, per tal de trobar un acord per a desmantellar les vies d’escalada a la Cova del Duc i a Serra de l’Arca.

Tots tres ajuntaments es van avenir a que s’havien de treure, d’acord amb el que diu la normativa del Parc, que no admet cap actuació que afecti desfavorablement l’estat de conservació de les espècies de fauna recollides a l’annex 2 de la normativa (Article 53.4); i que s’admet la pràctica de l’escalada, només amb finalitats recreatives i de lleure quan no comportin cap tipus de construcció o instal·lació fixa (Article 108.2).

És per això que es prendran un seguit de mesures per tal d’iniciar el desmantellament de les vies. La primera i més important, és informar a tothom que hi estigui una mica implicat, com ara als propis escaladors que van instal·lar les vies, els propietaris i entitats excursionistes dels pobles implicats, i reforçar amb senyalització al territori.