FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 24/10/2019

El parc natural del Montseny i del Montnegre Corredor reben la visita de la 26a Marxassa

Maresme Caminades de resistència

El 19 d’octubre s’ha celebrat la 26a edició de La Marxassa, una de les marxes clàssiques del Circuit Català de Caminades de Resistència, organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró. Un recorregut de 62 quilòmetres i 4.032 metres de desnivell acumulat, on els participants han gaudit dels paisatges des de Sant Maurici del Montseny fins a l’ermita de Sant Simó, a Mataró.

Una caminada que a permès fer un viatge des del cor del Montseny fins a la costa del Maresme, des de la muntanya fins al mar, tot passant pels parc naturals del Montseny i del Montnegre-Corredor, i finalitzant a l’emblemàtica ermita de Sant Simó de Mataró, la capital del Maresme.

La Marxassa és una caminada no competitiva oberta a tothom i que té per objectiu, fomentar el coneixement i gaudir de l’entorn mitjançant l’esforç, la germanor i la solidaritat personal entre els participants. L’organització també va preparar la Sant Celoni-Mataró, una caminada de 36 quilòmetres per totes aquelles persones que preferien gaudir de la natura i l’excursionisme però realitzant menys distància.

La penúltima prova del calendari es realitzarà el 27 d’octubre amb la 6a Marxa de Resistència La Llopa per Calella i el Montnegre, organitzada per l’Associació Marxa Calella. Un circuit de 54 quilòmetres i 4.520 metres de desnivell, que sortirà des del mar i resseguirà tots els llocs emblemàtics del Montnegre per tornar a la costa, passant pel Far i les Torretes. Una marxa exigent on es gaudirà de la natura en tot el seu esplendor.