FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/11/2013

El Parc Natural de Montsant inicia una campanya sobre les bones pràctiques en l’escalada

Escalada Societat

El Parc Natural de Montsant, juntament amb la Mancomunitat de Municipis, engega la darrera setmana de novembre una campanya de sensibilització, amb el lema: “Vine, escala i cuida Montsant”, a les principals zones d’escalada del parc (Margalef, la Morera de Montsant i Cornudella de Montsant). L’augment de visitants d’aquesta modalitat esportiva i l’impacte que produeix en el medi ha posat d’acord tots els agents per conservar l’entorn i fer-lo compatible amb l’activitat.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), juntament amb el Cos de Bombers i el Cos d’Agents rurals de la Generalitat de Catalunya, col·labora amb el Parc del Montsant per difondre i participar en aquesta campanya, tal com ho fa habitualment amb altres parcs naturals.

En aquesta ocasió, es vol fer un especial èmfasi assenyalant les zones d’escalada regulada al parc, les àrees on es permet acampar, pernoctar i aparcar, a més de recomanar bones pràctiques davant qüestions com ara la problemàtica de les restes fecals i concretar consells de seguretat en l’exercici de l’escalada.

El suport material de la campanya es basa en un tríptic informatiu en diferents idiomes, unes cartelleres informatives en els principals punts de concentració, unes estovalles de paper que es repartiran pels principals establiments de restauració de la zona i uns adhesius. També es promourà l’ús d’unes petites pales per tal d’enterrar els excrements i fomentar aquesta pràctica.

131121 Campanya Montsant ArxiuPNMON_Judit Sabater-1 131121 Campanya Montsant estovalles 131121 Campanya Montsant Panta Margalef 131121 Campanya Montsant zona la grallera 131121 Campanya Montsant