FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/10/2019

El Parc Nacional d’Aigüestortes instal·la passeres adaptades a persones amb mobilitat reduïda

Alta Ribagorça Excursionisme Seguretat Societat

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha enllestit dues actuacions de millora de l’accessibilitat al parc. Concretament, durant el setembre i l’octubre ha col·locat dos nous trams de passeres de fusta per  facilitar la mobilitat en dos dels camins més concorreguts al parc.

D’una banda, a la ruta de l’isard, que connecta l’estany de Sant Maurici amb l’aparcament del sector de l’Esport, ha instal·lat un tram de 18 metres de passarel·les, en el camí que transcorre de forma adjacent al riu Escrita sota un extens bosc de pins i avets. La ruta permet durant la temporada de tardor gaudir d’un contrast cromàtic de gran bellesa.

Aquesta passarel·la complementa la situada a l’aparcament d’accés, de 450 metres de longitud, que permet a les persones amb mobilitat reduïda conèixer alguns dels indrets més representatius d’aquest parc.

D’altre banda, la segona passarel·la recorre 15 metres de longitud entre l’estany de Sant Maurici i la cascada de Ratera, una ruta que permet contemplar una de les vistes més desitjades, el perfil de la muntanya dels Encantats reflectit sobre les aigües de l’Estany de Sant Maurici.

Les actuacions s’han completat amb la instal·lació d’uns esglaons de fusta en l’accés a la passarel·la de l’aparcament, per a evitar l’erosió en el camí a conseqüència del fort pendent i el pas continu de persones.

El 2018, el parc va concedir 237 autoritzacions d’accés a zones restringides a vehicles de visitants amb mobilitat reduïda, amb la targeta blava, i el 2017, un total de 215.