FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/08/2019

El Pallars Sobirà protagonista del XIX Premi Vèrtex

Pallars Sobirà Premis Vèrtex

“15 excursions a peu pel Pallars Sobirà” escrit per Xavier Agut Gil, s’ha emportat la dinovena edició del Premi Vèrtex.

El jurat, format pel president de la FEEC, Jordi Merino; el director editorial de Cossetània Edicions, Josep Maria Olivé; el periodista i escriptor, Eliseu T. Climent; l’advocada i professora de la UdG, Judit Baseiria, el cap de redacció de la revista Vèrtex, Xavier Maduell i el director de la revista Vèrtex, Quim P. Casadesús,  ha escollit aquest treball com ha guanyador d’aquesta edició del premi. Els membres del jurat han destacat aquest recull d’itineraris centrats a les muntanyes del Pallars Sobirà, per ser un treball ben documentat i amb un contingut exhaustiu, el qual inclou curiositats i ofereix una alta qualitat i estil literari.

El treball de Xavier Agut és un recull detallat de diferents rutes pel Pallars Sobirà i és una guia on cal remarcar també la utilitat pràctica per aquells que vulguin descobrir en profunditat les muntanyes pallareses. La guia dona valor també a tot allò que pot envoltar una ruta senderista. Des de curiositats culturals fins a detalls més naturals no s’escapen a la mirada de l’autor.

A més a més el jurat ha volgut destacar l’alt nivell de la resta d’obres presentades i des de l’editorial Cossetània s’ha deixat oberta la porta a poder publicar alguna altra de les obres finalistes.  Fins a sis treballs aspiraven a aconseguir el guardó dotat amb 3.000 euros, i la publicació de l’obra dins de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions. El premi es lliurarà de forma oficial en el marc de la festa anual de la FEEC el pròxim mes de novembre.