FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/11/2015

El nou tram del GR 92, que apropa el sender al mar, s’inaugura a Torredembarra

Senders

El GR 92 s’acosta a la Mediterrània. L’Àrea de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), juntament amb la III i la IV vegueria, organitzen un acte obert a tothom per inaugurar de manera oficial el nou tram del GR 92, entre Vilanova i la Geltrú i Tarragona, que acosta el sender al mar.

Aquest tram consisteix en tres etapes que sumen 48 quilòmetres. L’etapa 23 va de Vilanova i la Geltrú fins a Calafell, i té un recorregut de 13,06 quilòmetres senyalitzats amb pintura per l’Agrupació Excursionista Talaia, que en serà la cuidadora. L’etapa 24 va de Calafell a Torredembarra, i recorre 15,04 quilòmetres senyalitzats amb pintura pel Club Esportiu Muntanyenc Creixell, que en serà el cuidador. L’etapa 25, entre Torredembarra i Tarragona al llarg de 19,96 quilòmetres, ha estat senyalitzada amb pintura pel Grup Excursionista Camp de Tarragona, que també en serà l’entitat cuidadora.

L’acte serà el proper 21 de novembre a Torredembarra (el Tarragonès), a les 10.30 hores. Es farà una excursió que començarà al costat del port de la localitat, en una rotonda on hi ha una bara de pesca. La caminada, que recorrerà part del nou traçat del sender, transitarà pel passeig del Roquer, la Punta de la Galera, la platja de Canyadell i Altafulla. Un breu recorregut que permetrà als assistents degustar tots els al·licients d’aquest apropament del GR 92 al mar.

Aquest nou tram del GR 92 tracta d’apropar els senderistes a la Mediterrània seguint l’esperit inicial d’aquest sender de gran recorregut, que coincideix a nivell continental amb l’E12, un projecte intercontinental que ha d’unir tota la Mediterrània a través d’un sol sender.

Horaris de la jornada del 21 de novembre de 2015

  • Entre les 10.15 i les 10.30 h: Benvinguda dels participants en la rotonda situada al costat del port de Torredembarra.
  • 10.30 h: Inici de la caminada al mateix punt, seguint el traçat del sender fins a l’entrada d’Altafulla. Retorn pel mateix itinerari.
  • 12.00 h: Breu parlament de les autoritats.

Fotografia / Joan Marquès