FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/06/2016

El nou refugi de Cap de Llauset entrarà en funcionament el pròxim dos de juliol

Excursionisme

El nou refugi de Cap de Llauset, situat al massís de la Maladeta dins del parc natural de Posets-Maladeta, s’inaugurarà el pròxim dos de juliol.

Segons explica la Federación Aragonesa de Montañismo (FAM), després de diferents anys de treballs, aquest mes de juliol entrarà en servei ja aquest refugi amb limitacions de places d’allotjament respecte al qual tindrà el refugi un cop entri en funcionament al cent per cent.

13415496_1336657533014281_8747045774997058203_oEl refugi s’ha fet amb el suport de la Diputació Provincial d’Osca, l’Ajuntament de Montanuy i la mateixa FAM. La inversió total ha estat de 824.000 euros per a la construcció d’aquesta nova infraestructura.

L’edifici s’ha construït seguint l’exemple de diferents refugis dels Alps i s’ha optat per construir internament amb mòduls prefabricats. El recobriment s’ha realitzat amb xapa grisa per integrar el refugi amb els colors del seu entorn. (veure més sobre la construcció del refugi)

El refugi de Cap de Llauset servirà per donar servei a la vessant oriental de les Maladetes just al tram final del GR11, cobrint l’etapa que surt des del Vall de Benasc i conjuntament amb el refugi de la Renclusa, permet fer un recorregut circular al voltant de l’Aneto.

Aquest nou refugi donarà servei a diferents activitats esportives de muntanya i de senders que es puguin desenvolupar a la zona.