FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/11/2018

El nou Entrepyr es presenta a Benasc

Refugis

El segon projecte d’Entrepyr s’ha presentat en el marc del II Col·loqui Internacional de Refugis del Pirineu que s’està celebrat a Benasc.

Entrepyr II té com a objectiu donar continuïtat al primer projecte iniciat per la Federación Aragonesa de Montañismo (FAM) i la Fédération Française des Clubs Alpins et de Montagne (FFCAM).
En aquest cas s’obre la col·laboració a diferents agents de tots dos costats de la frontera que se sumen a la FAM i la FFCAM. Els socis principals d’aquest Entrepyr II són: la Université de Toulouse III (Paul Sabatier), el Parc National des Pyrénées, el Conselh Generau d’Aran, el Gobierno de Aragón, el Govern d’Andorra i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, a més d’estar com a entitats associades al Centre Excursionista de Catalunya, la Unió Excursionista de Catalunya i la Federación Navarra de Deportes de Montaña y Escalada. Totes elles formaran part del pla per potenciar la xarxa de refugis i ampliar la zona dels Pirineus que abastava el primer Entrepyr.
Entrepyr II compta amb un pressupost de 1.498.600 € entre tots els socis implicats d’ambdós costats de la frontera.

Amb aquest projecte es pretén crear un nou producte turístic que serveixi per proporcionar a pràcticament la totalitat de refugis dels Pirineus les eines de promoció internacional necessàries.
Des d’Entrepyr II es crearan les sinergies necessàries entre els socis per elaborar detallats itineraris d’interconnexió entre pràcticament un centenar de refugis dels Pirineus.
La informació es trobarà en un web que comptarà amb un potent sistema de reserva conjunt i que es veurà complementada amb la informació més necessària per a l’usuari final.

Logo del nou projecte d’Entrepyr II

El pla té a més com un dels seus objectius principals millorar la sostenibilitat ambiental i posar en marxa dos espais de treball per a les empreses i entitats vinculades amb els refugis de muntanya, una associació transfronterera i un observatori pirinenc de refugis de muntanya.

Entrepyr II s’emmarca dins del programa de Cooperació Territorial Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA).