FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 16/07/2020

El Mundial de curses per muntanya que es farà a Catalunya ja té noves dates

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Buff Epic Trail Mountain Festival torna amb més força que mai i de forma oficial, celebrarà la seva pròxima edició, entre el 8 i l’11 de juliol de 2021 a la Vall de Boí. La cursa serà la seu del Mundial de Curses per Muntanya (ISF) que estava programat pel mes de juliol d’aquest any però a causa de la crisi de la Covid-19, es va suspendre definitivament ja el passat mes d’abril.

La localitat de Barruera a la Vall de Boí serà qui acollirà aquest mundial de Curses per Muntanya. En la mateix Buff Epic Trail s’hi podran veure diverses proves Ultra, SkyRace i Quilòmetre Vertical . A més en el mateix marc de la competició, també es podrà participar en d’altres activitats d’esport i oci familiar a la natura. Entre aquestes, el nòrdic walking, yoga, música, cine, activitats infantils, BTT, orientació i moltes més.

La Buff Epic Trail vol tornar a parlar català

En l’última edició de la cursa, dos catalans, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa) es van emportar la victòria en la prova  puntuable, en aquella ocasió, per la Copa del Món de la ISF. És per això que aquest Campionat del Món suposarà la tornada de les competicions de SkyRunning en aquest nou context i permetrà a les corredores i corredors retrobar-se amb la muntanya i la naturalesa de la Vall de Boí.

La Vall de Boí buscarà els succesors de dos dels grans de les curses per muntanya catalans i mundials. El darrer mundial de curses per muntanya celebrat a Escòcia a la Ring of Steall, el cerdà Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) i la sueca Tove Alexandersson es van emportar el títol de campions del món en skyrunning. Una altra catalana, la igualadina, Laura Orgué (UE Urgellenca) i el suís Rémi Bonnet es van emportar el títol en verticals.

Un Mundial que garantitzarà la màxima seguretat

Serà una edició probablement atípica però molt especial. Disposarà de tots els protocols de prevenció sanitària establerts per les federacions i les autoritats corresponents i amb un número limitat de places. Des de l’organització del Buff Mountain Festival ja es treballa amb la màxima il·lusió per recuperar aquest esdeveniment considerat com la gran festa mundial del SkyRunning.