FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 30/05/2022

El Montseny, penúltima estació del I Circuit Català d’Escoles de Trail

Vallès Oriental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Mini Trail del Montseny organitzada des de l’AE Trail Xics  Montseny ha estat la penúltima parada del I Circuit Català d’Escoles de Trail.  Un circuit que es va iniciar el passat agost de 2021 a Alp i que s’allargarà fins aquest pròxim cap de setmana a Berga.

En total ha estat vuit proves repartides arreu de Catalunya, sense esperit competitiu i amb la intenció de seguir fent participatives les curses per a les diferents escoles de Curses per Muntanya del país.

Aquest dissabte tot i la calor l’emoció i els nervis han tornat a omplir les diferents sortides de les categories que s’han aplegat al Montseny.

Les altes temperatures han estat un dels principals esculls que han trobat els joves esportistes, que ho han compensat amb el majoritari sotabosc del recorregut. Arribades amb l’alegria d’haver-ho donat tot i per merèixer la seva medalla. Pares i familiars han seguit de prop els participants on, l’ambient ha estat d’aprovació per la A.E.Trail Xics Montseny que, un cop més ha deixat clar un dels seus leitmotive “poden millorar sempre, no pas invertir més esforç ni il.lusió”.

Aproximadament uns 200 esportistes van participar d’aquesta prova a Sant Esteve de Palautordera. Abans de les curses es van fer entrenaments conjunts entre els participants amb uns grups d’entrenament.

La cursa també es va sumar al segell petjada verda i per exemple va demanar als participants que cada esportista portés el seu propi got per omplir i així evitar quasevol plàstic durant l’esdeveniment.