FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/03/2018

El KM Vertical d’Ogassa, campionat de Catalunya de curses verticals

Curses per Muntanya

El KM Vertical d’Ogassa, organitzat per la UE de Sant Joan de les Abadesses, acull el campionat de Catalunya de curses verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el dia 24 de març. Més de cent corredors han confirmat ja la participació en una de les verticals més dures i espectaculars de les que es disputen a Catalunya.

La vertical d’Ogassa compta amb una distància de 3,6 quilòmetres, superant un desnivell positiu de 1.080 metres, amb trams ferrats, equipats amb cordes i grimpades. La sortida de la cursa és esglaonada, cada 30 segons, i per parelles en cas de molta gent.

En l’edició de l’any passat la neu va fer acte de presència unes hores abans de la cursa. Per aquest motiu, en previsió de mal temps, cal dur malles llargues o camalls per cobrir les tíbies (en cas de neu), paravent, impermeable, tapacoll i guants. El mateix dia de la cursa es decidirà quin és el material obligatori i quin l’aconsellable.

La guanyadora de l’anterior edició del KM Vertical d’Ogassa, Sílvia Zúñiga, ha confirmat la seva presència i haurà de defensar el podi davant de contrincants de la talla de Sílvia Leal (CE Pontsicà) o Gisela Carrión (Els Xulius Centre Social Ribetà), actual campiona de Catalunya de l’especialitat.

Entre els homes, l’actual campió català, Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), també competirà a Ogassa per mantenir el títol.

Les inscripcions per la prova estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Foto / Ivan Torres